Soldater skal vogte sig på sociale medier

Soldater rådes til at tænke sig om en ekstra gang inden de skriver personlige oplysninger om kærester, familier og venner på sociale medier, skriver Dagbladet. Opfordringen kommer efter Forsvaret har fået kendskab til at pårørende til soldater er blevet kontaktet af arabisk talende mænd

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tænk dig om en ekstra gang inden du skriver din kærestes navn, inden du tilføjer venner til din Facebook-profil og skriv aldrig om missioner. Så kort kan rådene om soldaters opførsel på sociale medier sammenfattes.

Dagbladet Roskilde skriver i dag, at Forsvaret tilsyneladende har kendskab til sager, hvor pårørende til soldater er blevet kontaktet af arabisk-talende mænd.

Det fremgår ikke af artiklen, hvor mange sager der er tale om og hvilken karakter samtalerne har haft, men kontaktofficer Lars Nordmann fra Gardehusarregimentet i Slagelse, siger til avisen, at der er grund til at soldaterne tænker sig om en ekstra gang inden de offentliggør private oplysninger på sociale medier, som Facebook.

- Det er vigtigt, at soldaterne værner godt om sikkerheden både for missionen og de pårørendes skyld. Vi kender til pårørende, der er blevet ringet op, og det er ikke rart. Den slags gør dem endnu mere nervøse for soldaten, men pludselig også for deres egen sikkerhed, siger kaptajn Lars Nordmann til Dagbladet.