Soldater klager over sikkerhed

Efter det voldsomme våbenrøveri i 2009 lovede Forsvaret at øge beskyttelsen omkring Antvorskov Kaserne. Men nu, næsten halvandet år efter, mener soldaterne stadig, at sikkerheden er for dårlig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rolf Paulsen, som indtil for en måned siden var tillidsmand, har tidligere kritiseret sikkerheden på Antvorskov Kaserne. Selv om Forsvaret blandt andet har flyttet hovedvagten, mener han stadig, at røvere har for let spil.

- Vi havde havde en lang række ønsker, som skulle forbedre sikkerheden, men de er ikke blevet opfyldt, siger han.

Soldaterne så gerne, at Hovedvagten blev sikret bedre. De kunne for eksempel godt tænke sig en slusedør, så uvedkommende bedre kunne stoppes på vej ind. Derudover lyder et ønske fra soldaterne på et mere fast vagtpersonale.

- Det ville gøre gøre vagtpersonalets kendskab til deres opgaver væsentlig større, og det ville mindske de risici, der kan være, når der er så mange værnepligtige igennem, som der er i dag, siger Rolf Paulsen.

I Forsvaret lytter de til soldaternes forslag, men i sidste ende handler det om kroner og ører.

- Vores økonomiske situation bevirker, at vi afvejer alt. Skal vi vælge at sende mere udrustning til Afghanistan, kontra at vi pansrer alle vores magasiner i Danmark. Det er en trusselsvurdering, vi er inde i, og der er et begrænset antal midler til rådighed, siger Michael Bondegaard, Major i Forsvarets Driftsdivision.