Soldater bliver kriminelle

Soldaterne savner adrenalinet, når de kommer hjem fra krig. Derfor bliver nogle af dem draget imod kriminelle miljøer

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- De har virkelig været på i 6 måneder. De har levet med et meget højt adrenalinniveau i kroppen. Og når de så kommer hjem, savner de det. De savner faren og spændingen og den kan i visse tilfælde udløses i kriminelle miljøer.

Sådan siger Flemming Vinther, der er formand for Hærens Korporal og Konstabel Forening i dag til TV2 Øst som forklaring på, hvorfor visse soldater kommer i kontakt med for eksempel rockerkredse, når de kommer hjem fra mission i udlandet.

De 200 pistoler og automatvåben, der natten til søndag blev stjålet fra Antvorskov kaserne, er endnu ikke fundet, og ifølge chefen for Rigspolitiets Nationale Efterforskningsstøttecenter NEC, Kim Kliver, ved man stadig ikke om våbnene er tiltænkt miljøer i Danmark eller udlandet.

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:090107_antvorskov_rocker.flv]

Røveriet fra kasernen er dog så professionelt udført, at det ikke vil komme bag på Kim Kliver, hvis det viser sig at organiserede kriminelle står bag.

I dag har Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi lagt en plan for afhøringerne af tidligere og nuværende ansatte på Antvorskov kaserne, fordi røverne vidste præcist, hvor våbnene befandt sig på kasernen.

Rygter vil vide, at rockergruppen Hells Angels har etableret en gruppe, der kalder sig AK 111, og som skulle bestå af blandt andet tidligere professionelle soldater.

Kim Kliver siger i dag til TV2 Øst, at han ikke kan genkende, at der er særlige kriminelle grupperinger, der er skabt af tidligere soldater. Men vi har fået informationer om, at soldater søger ind i miljøet, ligesom rocker- og bandemiljøet eftersøger de færdigheder, som soldaterne har.

Formanden for Hærens Konstabel og Korporal Forening, Flemming Vinther, fortæller desuden at en del soldater kan savne den broderskabsfølelse, de oplever som udsendte i forsvaret, når de kommer hjem. Sådan noget man godt forestille sig, at de kan søge i det kriminelle miljø, siger han, men understreger, at langt de fleste soldater formår at vende tilbage til et helt almindelig liv efter udsendelse.

 


Nyhedsoverblik