Søndag var den mest trafikerede dag på Storebælt nogensinde

Aldrig før er så mange biler kørt over Storebæltsbroen på et døgn, som det var tilfældet søndag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

61.528 biler passerede Storebæltsbroen i weekenden. Det er 9,3 procent flere end den hidtidige rekord fra den 31. juli 2021, hvor 56.291 biler passerede broen. Det skriver Sund og Bælt i en pressemeddelelse.

- Den her trafikstigning har været så stor, fordi der var et sammenfald af rigtig mange arrangementer. Der var to store koncerter (Ed Sheeran og Lukas Graham red.), Superliga-fodbold, hjemrejseweekend og Smukfest, der blev afsluttet, siger Jens Kjær Nielsen, der er chef for betalingsanlægget på Storebæltsbroen.

quote Det er klart, hvis trafikken bliver ved med at vækste, så vil der jo være flere timer, hvor der er kø og ventetid.

Jens Kjær Nielsen, chef for betalingsanlægget på Storebæltsbroen

Derudover havde også efterskolernes start betydning for trafikken over Storebælt.

- Søndag sætter givetvis også rekord grundet de mange nye efterskoleelever, som i tætpakkede biler med cykler bagpå skulle afleveres af deres forældre inden skolestart mandag, siger Jens Kjær Nielsen.

Kø på vejene 

De mange biler gav også visse trafikale udfordringer.

- Der var ikke kø i ekspresbanerne ved betalingsanlægget, men der er jo kø på hele motorvejsnettet sådan en dag. Det har ikke nødvendigvis noget med os at gøre, men når det er de store rejsedage, så opstår der køer, fortæller Jens Kjær Nielsen.

Udover at søndag var den mest trafikerede på Storebælt nogensinde, slog også det samlede tal for hele weekenden rekord. 116.207 biler kørte over broen i weekenden, hvilket slår den hidtidige rekord fra uge 30 i 2021, der lød på 107.659.

- Der er jo en generel trafikvækst i landet, og den er vi jo også ramt af. Med undtagelse af finanskrisen og en coronaperiode har vi stort set siden åbningen af broen haft øget trafik, siger Jens Kjær Nielsen.

Læs også
Se billederne: Russiske krigsskibe sejlede gennem Storebælt
Læs også
Se billederne: Russiske krigsskibe sejlede gennem Storebælt

Tendensen tyder altså på, at man vil kunne se frem til nogle lange timer bag rattet i fremtiden

- Det er klart, hvis trafikken bliver ved med at vækste, så vil der jo være flere timer, hvor der er kø og ventetid, siger Jens Kjær Nielsen.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.
Nyhedsoverblik