¨

Snart kan du chatte med en ungerådgiver i Slagelse

Du kan få hjælp i rådgivningen, hvis du har ondt i livet, eller hvis du for eksempel kæmper med afhængighed af stoffer eller alkohol.

Slagelse Kommune indfører online rådgivning til unge under 18 år fra og med på mandag.

For unge i dag er internettet en naturlig del af hverdagen.

Derfor skal det også være muligt at kunne søge hjælp i den digitale verden, hvis de er forvirrede og fortvivlede, mener man i Slagelse Kommune.

Her indfører de fra og med mandag den 2. december et digitalt tilbud om rådgivning for unge op til 18 år.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- De digitale rådgivningstilbud kan hjælpe på nye måder, fordi de etablerer trygge rum, hvor den unge dels kan øve sig i at udtrykke sig og del opleve en voksen, der vil lytte og respektere dem, skriver Slagelse Kommune.

- Alt for mange unge oplever at føle sig alene med sine tanker og bekymringer, og det skal Slagelsechatten være med til at undgå, så unge kan få talt om det, de har svært ved at tale med andre om.

Tilbyder anonymitet

Den unge er anonym i chatten, men har også mulighed for at ringe ind og få direkte kontakt med rådgiveren, hvis han eller hun føler, der er behov for det. Alle tilknyttede chatrådgivere kommer på kursus i digital rådgivning for unge, og de arbejder også med unge til daglig.

Som et del af den nye rådgivning lancerer kommunen samtidig en digital kampagne, som hedder IkkeAlene. Den vil målrettede reklamer på sociale medier forsøge at få de unge til at blive opmærksom på den nye rådgivningsmulighed i kommunen. Reklamerne er lavet på en ”frisk og bramfri facon” for at kunne fange de unges nysgerrighed.

- Der ligger et budskab om, at mange af de spørgsmål eller tanker, som de unge kan føle sig alene med, ofte er noget, de har tilfælles med andre unge, skriver Slagelse Kommune.

Omkring 20 chatrådgivere er med til at sparke det nye initiativ i gang. Rådgivningen er en del af en samarbejdsaftale med Cyberhus, som står for landsdækkende chatrådgivning for unge, og så er den støttet af Veluxfonden.

Chatten åbner på mandag fra 16-20. Find chatten her.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App