¨

Smukt nordlys over Korsør i nat: Se billeder af det sjældne fænomen

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 3

Natten til tirsdag var der mulighed for at se et af de helt særlige, og i Danmark ret sjældne fænomen, nemlig nordlyset. Se de flotte billeder fra Korsør her.

Natten til tirsdag var der mulighed for at se et af de mere sjældne fænomener i Danmark. En geomagnetisk storm betød nemlig, at man kunne se nordlys flere steder i landet. Et af stederne var ved Knivkær Stand ved Korsør, som billederne her stammer fra.

Årsagen til nordlyset skyldes en såkaldt solstorm, eller soludbrud som det også hedder, der startede 150 kilometer væk, og udsendte en plasmasky af elektrisk ladede partikler mod Jorden. Disse partikler ramte så Jorden natten til tirsdag, og ifølge en udtagelse fra Spaceweather Prediction Center mandag, ville den geomagnetiske storm være en klasse 3 på en skala til 5. Det skriver TV2 Vejret.

Ifølge TV2 vil plasmaskyen, når den møder Jordens magnetfelt, sende de elektrisk ladede partikler primært mod Jorden i et bælte (nordlysringen) hen over de nordlige breddegrader. Her vil de så gå i forbindelse med iltatomer i den ydre del af atmosfæren og udsende det meget karakteristiske lys i røde, violette og grønne farvenuancer. Det er det, som vi bedre kender som nordlys.

Da den geomagnetiske storm har været forholdsvis kraftig, kunne vi altså se nordlysringen helt nede i i Danmark og i dette tilfælde også Korsør.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App