¨

Småøer får halv pris på færgebilletten

Foto: TV ØST

Med et nyt udspil fra regeringen vil priserne på færgebilletter til de danske småøer blive sænket til mindst halvdelen af det nuværende beløb.

Der er godt nyt på vej til beboerne på de små øer. Regeringen er klar med et udspil, der sænker priserne til halvdelen. Nogle steder bliver priserne endda skåret endnu mere.

Ændringerne betyder blandt andet, at priserne på færgeoverfarten mellem Agersø og Stigsnæs vil falde fra 183 kroner til omkring 47 kroner for en enkeltbillet med bil, mens priserne for gående falder fra 50 kroner til 27 kroner. Prissænkelserne er et led i regeringens nye landområde-udspil, som torsdag blev præsenteret, og som skal gøre landområderne mere attraktive at bo i.

Der er afsat 220 millioner kroner - og de skal udover billigere færgeoverfarter blandt andet også gå til bedre internet, forbedre den offentlige transport og at få revet faldefærdige huse ned.

Fra 3940 kroner til 681 kroner i Jylland

De største fald i priserne kommer til at ske på færgeoverfarter i Jylland. På Anholt-Grenaa ruten skal passagerer fremover give 152 kroner i stedet for 370 kroner, hvis de er til fods, og for biler med en person i koster det for fremtiden 529 kroner i stedet for de nuværende 3570 kroner, mens biler med to personer i slipper med 681 kroner mod prisen på 3940 kroner nu.

De store nedslag kommer dog ikke til at gælde i hæjsæsonerne, hvor prislejet kommer tilbage til det nuværende niveau.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App