Slut med hjælp til parkinsonpatienter i Skælskør

Hvis ikke politikerne finder midler til parkinsonpatienterne på rehabiliteringscentret Sano, vil tilbuddet ikke længere eksistere ved udgangen af 2016.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det skal være slut med rehabiliteringstilbud til parkinsonpatienter på Sano i Skælskør. I hvert fald hvis politikerne ikke vil finde nye midler. Det skriver Parkinsonforeningen i en pressemeddelelse.

Parkinsonpatienter og deres pårørende har siden 2011 haft tilbud om specialiseret rehabilitering. Men med udgangen af 2016 vil bevillingen udløbe.

- Vores erfaringer viser, at vi ganske væsentligt kan forbedre funktionsevne og livsvilkår for parkinson-patienter, når de træner regelmæssigt. Derfor opfordrer vi politikerne til at fortsætte den årlige bevilling på syv millioner kroner i forbindelse med forhandlingerne om satspuljemidlerne for 2017, siger direktør i Parkinsonforeningen Mette Holst.

Det har fået Parkinsonforeningen til at invitere Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, på besøg for at høre om erfaringer og møde med parkingsonpatienter.

Rehabilieringsophold hjælper

I syv år har Ulla Mikkelsen levet med parkinson. I 2013 deltog hun på et rehabiliteringsophold, hvilket har forbedret hendes funktionsniveau markant.

- Hvis jeg ikke træner, har jeg uro i kroppen og flere symptomer. Jeg famler ikke længere efter ordene, jeg husker bedre, og jeg er blevet bedre til at have mange bolde i luften, siger Ulla Mikkelsen.

Siden tilbuddet om rehabilitering til parkinsonpatienter startede for seks år siden, har over 1.000 parkinsonpatienter deltaget.