¨

Slut med hjælp til parkinsonpatienter i Skælskør

00:46

Et specialiseret tilbud på Sano i Skælskør til patienter med Parkinson og deres pårørende er i overhængende fare for at forsvinde til næste år.

Rehabiliteringscentret Sano i Skælskør. Foto: TV ØST

1 af 2

Hvis ikke politikerne finder midler til parkinsonpatienterne på rehabiliteringscentret Sano, vil tilbuddet ikke længere eksistere ved udgangen af 2016.

Det skal være slut med rehabiliteringstilbud til parkinsonpatienter på Sano i Skælskør. I hvert fald hvis politikerne ikke vil finde nye midler. Det skriver Parkinsonforeningen i en pressemeddelelse.

Parkinsonpatienter og deres pårørende har siden 2011 haft tilbud om specialiseret rehabilitering. Men med udgangen af 2016 vil bevillingen udløbe.

- Vores erfaringer viser, at vi ganske væsentligt kan forbedre funktionsevne og livsvilkår for parkinson-patienter, når de træner regelmæssigt. Derfor opfordrer vi politikerne til at fortsætte den årlige bevilling på syv millioner kroner i forbindelse med forhandlingerne om satspuljemidlerne for 2017, siger direktør i Parkinsonforeningen Mette Holst.

Det har fået Parkinsonforeningen til at invitere Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, på besøg for at høre om erfaringer og møde med parkingsonpatienter.

Rehabilieringsophold hjælper

I syv år har Ulla Mikkelsen levet med parkinson. I 2013 deltog hun på et rehabiliteringsophold, hvilket har forbedret hendes funktionsniveau markant.

- Hvis jeg ikke træner, har jeg uro i kroppen og flere symptomer. Jeg famler ikke længere efter ordene, jeg husker bedre, og jeg er blevet bedre til at have mange bolde i luften, siger Ulla Mikkelsen.

Siden tilbuddet om rehabilitering til parkinsonpatienter startede for seks år siden, har over 1.000 parkinsonpatienter deltaget. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App