Slankepiller blev revet væk (Video)

I dag kom der en ny pille på markedet. Der er tale om en slankepille, som man kan købe på apotekerne uden recept.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den hedder Alli og er lille og blå. Fra i dag kunne man købe slankepiller på apoteket som håndkøb, og pillerne var noget af et tilløbsstykke. På Slagelse Svane Apotek havde de købt 10 pakker hjem. Efter 50 minutter var de solgt.

- Så blev vi jo nødt til at skynde os at ringe til grossisten. Vi har heldigvis også levering sidst på dagen, så klokken fire kunne vi så bestille 100 pakker, og dem har vi så fået på lager nu, siger Birgit Mensberg, der er apoteker på Slagelse Svane Apotek.

Det er første gang nogensinde at EU har godkendt et receptfrit slankepræparat. En af dem, der i dag købte en pakke af pillerne var Helle Bjørnskov fra Slagelse.

- Jeg har taget en del på på det sidste, så nu er jeg rigtig motiveret og går til kontrolvejning hos min læge. Så for at give lidt supplement, så tænkte jeg, at det måske kunne hjælpe mig lidt videre.

Professor i børne-ernæring på Københavns Universitet, Kim Fleischer Michaelsen, advarer nu mod den nye pille. Se interview herunder:
[video:flv:090505_slankepille.flv]

Firmaet Alli lover, at pillen forhindrer kroppen i at optage 25 procent af fedtet i maden. Samtidig siger de, at man kan tabe sig 50 procent mere under en diæt ved samtidig at spise pillen.

Hvis man spiser pillerne, kan der være risiko for, at man kommer til at lide for skønheden.

- Hvis man spiser et meget fedtholdigt måltid, så udskiller man fedt igennem afføring, og det er ret ubehageligt. Man skal også være ret varsom med p-piller, fordi de kan nedsætte effekten, siger Birgit Menseberg.

Apotekerne kan ikke nægte at sælge pillen til personer over 18, men de råder folk til ikke at købe den, hvis de har et BMI-tal under 28.

Efter én dag på markedet blev der solgt 29 pakker af Alli-pillerne på Slagelse Svane Apotek.