Lige fra Celine Waest var helt lille, har hun været interesseret i madlavning og at være i køkkenet.
Det begyndte med kagebagning, så fortsatte interessen over til andre fødevarer og flere eksperimenterer med at sammensætte mad. Og i dag står den 22-årige voksne kvinde så med fint forklæde, sølvfarvede skærefaste handsker og en sort bowlerhat som gourmetslagterlærling.
Fremtidsdrømmen er nok at åbne min egen slagter eller i hvert faldt at læse videre indenfor fødevarer
Det er Celine Waest ved Slagter Thomsen i Slagelse, mens hun studerer på ZBC i Roskilde.
Slagterfaget er hun så god til, at hun i disse dage duellerer med ni andre om at vinde DM i Skills, det store årlige danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne, i kategorien gourmetslagter.
- Jeg elsker at skære i kød, og jeg er nysgerrig. En ting er, at man kan lave en sovs, noget andet er at vide noget om kødstykkerne, og hvor hvad sidder, siger Celine Waest.
Vil åbne egen butik
På hendes læreplads, Slagter Thomsen, får hun lov til at komme med hendes egne ideer, prøve dem af og så se, hvad der sker. Og netop det med bare at kaste sig ud i noget, er en af hendes egne forklaringer på, hvad det gør hende til en god gourmetslagter.
- Det er nok bare, fordi jeg kaster mig ud i tingene og får prøvet dem af. Ellers er jeg god til at spørge om hjælp hos svendene på arbejdet, siger Celine Waest, der synes, at slagterfaget er spændende, fordi man både kan holde fast i fagets traditioner og samtidig nytænke det.
Lørdag bliver det så afgjort, om Celine Waest kan kalde sig danmarksmester. På den lange bane drømmer hun stort.
- Fremtidsdrømmen er nok at åbne min egen slagter eller i hvert faldt at læse videre indenfor fødevarer, siger hun.