Slagsmål på Motalavej - politiet måtte trække stavene

To grupper af primært unge mænd var lørdag aften involveret i et verbalt masseslagsmål på Motalavej i Korsør. Politiet mødte talstærkt frem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag aften var betjente i stort antal til stede på Motalavej i Korsør på baggrund af en anmeldelse om slagsmål flere steder i boligområdet.

Anmeldelsen indløb klokken 20.07.

Ifølge TV2 ØSTs mand på stedet udspillede urolighederne sig mellem to grupper af primært yngre mænd, der ved politiets ankomst var i færd med et verbalt masseslagsmål.

quote Der var i perioder meget dårlig stemning og undervejs i forløbet var det derfor nødvendigt at trække stavene

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Der var i perioder meget dårlig stemning, og undervejs i forløbet var det derfor nødvendigt at trække stavene for at sikre ro blandt de stridende parter, beskriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi om episoden i en pressemeddelelse søndag.

Politiet beskriver selv omfanget af tilstedeværelsen i "større antal", hvilket dog i første omgang ikke var nok til at dæmpe de stridende parter.

Flere hundepatruljer ankom til stedet.
Flere hundepatruljer ankom til stedet. Foto: Lind Foto

13 patruljebiler herunder flere hundepatruljer fra både den lokale og andre politikredse endte med at være engageret i politiforretningen.

Politi til stede søndag

I et forsøg på at afværge slagsmålet tog en kæde af betjente opstilling mellem de stridende parter, hvilket efter nogen tid fik kampgejsten til at aftage.

- Ud på aftenen faldt der gradvist ro på gemytterne i området, hvor politiet fortsat opretholdt en tilstedeværelse, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som også i dag vil være repræsenteret i området, for – som de skriver – at sikre trygheden blandt beboerne i området.

Baggrunden for stridighederne på Motalavej lørdag aften er på nuværende tidspunkt ikke nærmere beskrevet af politiet.

Politiet melder hverken om anholdte eller sigtede i forbindelse med lørdagens episode.
Politiet melder hverken om anholdte eller sigtede i forbindelse med lørdagens episode. Foto: Lind Foto

Det er dog langt fra første gang, der har været slagsmål og ballade på Motalavej, som indtil 1. december 2021 optrådte på regeringens ghettoliste – en liste som boligområder bliver optaget på blandt andet på baggrund af antallet af borgere dømt for at overtræde straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer.

Senest i december 2021 blev der oprettet visitationszoner i området efter flere episoder med uro i kølvandet på en 44-årig mands voldelige overfald på en 49-årig mand med en spade.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har tidligere beskrevet, at tidligere episoder i området har haft rod i en langvarig familiefejde.