Slagelses brandvæsen skal nu slukke brande til søs

Slagelse Brand og Redning skal ikke kun bekæmpe flammer til lands. Fra næste år skal de også rykke ud til vands.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra næste år skal Slagelse Brand og Redning ikke kun rykke ud til brande på land – men også til vands.  

For brandvæsnet har nemlig vundet Beredskabsstyrelsens udbud om at være brandberedskab til søs. Det skriver Slagelse Brand og Redning i en pressemeddelelse.

Så opstår der brande ombord på skibe øst for Storebælt, så er der brandvæsnet fra Slagelser, der rykker ud.

- Vi er rigtig glade for at have vundet udbuddet, da det giver god mulighed for, at vi får styrket vores kompetencer endnu mere på det søfartsmæssige område, siger Slagelse Kommunes borgmester, John Dyrby Paulsen (S) i meddelelsen.

quote Efteråret skal vi bruge på at uddanne vores egne brandfolk, så de er klar til at stikke til søs fra det nye år

Michael Djervad, konstitueret beredskabschef 

- Samtidig er det en samfundsmæssig vigtig opgave, som vi nu får mulighed for at være del af, så det bliver på mange måder et spændende nyt år, som venter de brandfolk, der skal være klar til en tur til søs.

Brandfolkene er klar

Erfaringen viser, at det er relativt sjældent, at brandvæsnet bliver nødt til at rykke til søs.

Men skulle det ske, så er brandfolkene klar.

- Vi er vant til på brandskolen i Korsør at uddanne blandt andet skibsbrandmænd, og vi har også søfolk på vedligeholdelseskurser, så vi har allerede en stor viden inden for området. Men det bliver nyt for os at være med på selve opgaven, og det ser vi selvfølgelig meget frem til. Det giver god værdi for vores folk, at de fremover både får teorien hos os og derefter får mulighed for at udøve det, de har lært i praksis, når vi bliver kaldt ud. Så efteråret skal vi bruge på at uddanne vores egne brandfolk, så de er klar til at stikke til søs fra det nye år, siger konstitueret beredskabschef Michael Djervad.