¨

Slagelsefirma vil sagsøge DR og BT

Foto: TV ØST

Politiet har droppet efterforskningen af sager om ommærkning af kød. Nu vil de tidligere direktører fra Vakka Kød i Slagelse sagsøge DR og BT for millioner.

Vakka Kød røg i mediemøllen for to år siden, da BT og DR's forbrugerprogram, Kontant fortalte om ommærkede kødpakker.

Det var en tidligere medarbejder hos Vakka Kød, der fortalte BT og DR, at han havde ommærket hollandsk kød til dansk eller tysk kød.

Store konsekvenser
Den pågældende medarbejder blev idømt 60 dages fængsel for at have gjort det, men konsekvenserne for firmaet blev større end det. Aftagere af Vakkas kød holdt op med at handle med virksomheden, og siden gik den konkurs.

Ifølge direktørerne var det BT og DR's påstand om, at ommærkningen skete systematisk og i stort omfang, der førte til virksomhedens konkurs.

Det kostede de tidligere direktører op mod ti millioner kroner, fortæller kommunikationskonsulent Peter Odsgard til Sjællandske i dag. Han udtaler sig på vegne af de tidligere direktører for Vakka Kød, Peter Jørgensen og Michael René Andersen.

Kræver erstatning
- Hele beløbet kan dokumenteres, for det var virksomhedens bogførte værdier. Vi mener selv, at der basis for at sagsøge de to medier for seks-syv millioner kroner, siger Peter Odsgard til Sjællandske.

For nylig droppede Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efterforskningen af sagen, men tilbage i oktober 2010 fandt Fødevarekontrollens rejsehold bevis for, at 970 kilo hollandsk kød blev ommærket og solgt som tysk eller dansk kød.

DR afviser anklager
DR's lytter- og seerredaktør, Jacob Mollerup mener ikke eks-direktørerne har noget at komme efter.

- Jeg undrer mig over, at Vakka-direktørerne eller deres kommunikationsrådgiver ikke har indgivet en officiel klage (til DR, red.), og for at slå det fast, så mener jeg ikke, at vi i udsendelsen placerer skylden hos nogen, ligesom vi tydeligvis - og desværre forgæves - forsøger at få direktørernes svar, siger redaktøren til Sjællandske.

De tidligere Vakka-direktører har endnu ikke sat dato på, hvornår de vil indgive søgsmålet for domstolene, men ifølge kommunikationskonsulent, Peter Odsgard vil det ske om "kort tid".

00:32 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App