¨

Slagelse vil have hjertestartere flyttet ud

13 hjertestartere i Ringsted Kommunes bygninger er blevet flyttet udenfor, så de er tilgængelige alle døgnets 24 timer. Nu overvejer Slagelse Kommune at gøre det samme. Foto: TV ØST

Ringsted Kommune har valgt at flytte 13 hjertestartere udenfor på kommunale bygninger - nu vil Slagelse Kommune forsøge at følge trop.

Hvis man falder om på gaden med et hjertestop, er det altafgørende, om der er en hjertestarter i nærheden - og dét afhænger af, hvilken kommune du befinder dig i.

Ringsted Kommune har valgt at flytte 13 hjertestartere på kommunale bygninger udenfor, så de er tilgængelige 24 timer i døgnet. 

Det er åndssvagt, at vi har hjertestartere, der ikke er tilgængelige fra klokken 16:00 til 08:00

Henrik Brodersen, udvalgsformand for Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget i Slagelse Kommune.

Nu overvejer Slagelse Kommune at gøre det samme.

Det er fantastisk, at de har gjort det i Ringsted. Vi ved, at det redder liv, siger Henrik Brodersen, udvalgsformand for Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget i Slagelse Kommune.

Han håber på at kunne gøre det samme i Slagelse Kommune.

- Det skal have et skud i bøssen og undersøges. Det er åndssvagt, at vi har hjertestartere, der ikke er tilgængelige fra klokken 16:00 til 08:00. Så det giver rigtig god mening, at de hænger udenfor, siger Henrik Brodersen

"Har ikke tænkt over det"

Indtil nu er hjertestartere ikke noget, der har været et særlig debateret emne i Slagelse Kommune.

- Jeg må være ærlig at sige, at det ikke er noget, som jeg har gået og tænkt over. Det er der ikke andre forklaringer på. Jeg har ikke haft kendskab til, hvor og hvilke der hænger. Det har ikke været et samtaleemne i mit politiske liv, siger Henrik Brodersen. 

Læs også Kommune flytter hjertestartere udenfor: Nu skal der kunne reddes liv efter lukketid

Men udvalgsformanden er klar på at få gjort noget ved det.

- Jeg vil spørge forvaltningen, hvor mange vi har, og hvor de hænger - og om der er mulighed for, at vi kan stille dem til rådighed for vores borgere ved at stille dem udenfor døren, siger han.

3500 personer udenfor hospitalerne bliver ramt af hjertestop i Danmark hvert år. 

Læs også Hjertestartere er låst inde efter normal arbejdstid

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App