¨

Slagelse vil have flere nydansker-succes'er

Foto: TV ØST

Nydanskeren Latif Ibisoglu ejer tre virksomheder i Slagelse. Nu vil Slagelse Kommune pleje nydanskernes iværksætter-gén. Det skal få flere i arbejde og give bedre integration.

Frisk ost, halalslagtet kød og halal- slik. Vi er i et supermarked bygget op helt fra bunden af en nydansker.

- Vi har de varer, som andre supermarkeder ikke har, siger Latif Ibisoglu. Han ejer supermarkedet Bazar Slagelse, som ligger i Nordbyen i Slagelse.

Nydanskere er bedre til at starte virksomheder op end etniske danskere. Det potentiale vil Slagelse Kommune omdanne til flere succes'er som Latif Ibisoglu.

02:06 Luk video

- Der er heldigvis mange, der gerne vil være iværksættere. Nu skal vi bare hjælpe dem til at overleve, når de så er startet op, siger Slagelses borgmester Lis Tribler (S).

En række af kommunens medarbejdere skal ud og rådgive de nydanske iværksættere. De kommer sjældent op til kommunen - så rådgiverne skal opsøge iværksætterne i deres virksomheder.

- Vi skal gøre det anderledes, når vi skal have fat i den her gruppe for at få denne her gruppe til at overleve, når de er startet med deres virksomhed, siger borgmesteren.

For Latif Ibisoglu stopper succesen ikke med Bazar Slagelse. Han ejer også Mega Bazar, Café Gelato og har lige solgt Kebab House.

- Jeg bliver glad og stolt over, at jeg har klaret mig i så lang tid, siger han.

Han er glad for kommunens satsning på nydanskere.

- Der er et stort potentiale indenfor nydanskere. Frisk, ungt potentiale. Hvorfor skal man ikke have glæde og gavn af det, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App