¨

Slagelse undsiger vandplan

Foto: TV ØST

Politikere i Slagelse Byråd er kommet i klinch med Miljøministeriet. For i bekymring for landbruget har et flertal stemt nej til at gennemføre en vandplan fra Folketinget. Men de kan ikke bare ignorere landets love, mener miljøminister Ida Auken.

Det vil blive al for svært at være landmand, hvis en vandplan fra Folketinget skal gennemføres. Det er både holdningen hos en landbrugsorganisation og mange byrådspolitikere i Slagelse Kommune.
- Det er simpelthen lovgivningen øverst oppe, altså Folketinget, som skal gøre det her om, siger Stén Knuth, som er 1. viceborgmester i Slagelse Kommune og medlem af Venstre.

Oversvømmede marker
Planen skal forbedre vandmiljøet og vil blandt andet betyde, at 5.300 kilometer vandløb ikke længere skal vedligeholdes - eller kun renses meget overfladisk.
Det vil ifølge landboforeningen Gefion betyde, at vandløbene propper til med den konsekvens, at regnvand fra markerne ikke kan løbe ud i vandløbene. Det vil ifølge bestyrelsesmedlem i Gefion, Jens Henrik Madsen medføre, at især flade marker vil blive oversvømmet.
- Det er et problem, for kornets rødder kan ikke trives i sådan noget sumpet jord. Så må man opgive arealerne, siger han.


Loven skal overholdes
Men vandplanen er sat I verden for at beskytte naturen, og miljøminister Ida Auken mener ikke at byrådet I Slagelse kan afvise at gennemføre den. Hun skriver i en mail til Tv2Øst:

"Et byråd kan selvfølgelig ikke ignorere landets love. Det gælder for Slagelse såvel som for alle andre kommuner. Hvis handleplanerne ikke gnnemføres til tiden, vil det være en klar overtrædelse af loven".

Sten Knuth håber alligevel, at folketingspolitikerne hører protesten fra Slagelse, så vandløbene fremover ikke bare skal gro til, men fortsat kan aflede vand fra markerne

 

02:09 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App