Slagelse tæt på at være Team Danmark kommune

Slagelse Kommune er kommet et skridt tættere på at blive den 22. Team Danmark elitekommune i landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slagelse Kommune kan blive den første elitekommune i regionen. Onsdag blev der givet grønt lys til, at forhandlingerne kan startes mellem Slagelse Kommune og Team Danmark. De skal sammen finde rammerne for, om Slagelse kan blive elitekommune nummer 22 i Danmark.

- Det er et kæmpe skridt, at bestyrelsen nu vil indgå forhandlinger med Slagelse, siger Stén Knuth (V), der er borgmester i Slagelse.

Og lykkes det, vil det få stor betydning for kommunen.

- Det kvalitetsstempel, der ligger i at være elitekommune, det handler rigtig meget om foreningslivet, de frivillige, talenterne og hele setuppet omkring elite og strategi. Det er det, der bliver kvitteret for, siger Stén Knuth.

Han har i flere år, sammen med de øvrige politikere i kommunen, satset på idræt og talentudvikling. Der er blevet oprettet sportsklasser, et nyt talentsamarbejde ”Slagelse Talent og Elite” er for nyligt startet, og efter sommerferien bliver byens første sportscollege indviet. Det er alle initiativer der er med til, at Team Danmark nu har startet forhandlingerne.

- Eliteidrætten i Slagelse Kommune er stærk. Vi tror på, at der kan laves et rigtig godt talentarbejde i Slagelse. Det arbejde, der har været lavet ude i kommunen gennem et par år er rigtig godt, meget solidt, og der er meget stærke miljøer, siger Knud Skadborg, der er afdelingschef hos Team Danmark.

Stor betydning for talenterne

De gode nyheder vakte også stor begejstring på ridebanen ved Tuelsøgaard i Sorø. Laura Larsen har reddet i 8 år og skal efter sommerferien starte på en Team Danmark-støttet uddannelse på HHX i Slagelse, og bliver desuden tilknyttet det nye sportscollege. For Laura Larsen har det stor betydning, at Slagelse måske bliver den nye elitekommune.

- Det er helt vildt fedt. Det er ret sejt at bo i sådan en kommune, siger Laura Larsen.

Går forhandlinger som Slagelse Kommune håber, så vil kontrakten med Team Danmark blive underskrevet til efteråret.