Slagelse taber stort i udligningsreformen

Regeringens udligningsreform, der fordeler millioner mellem kommunerne, blev modtaget med store smil blandt de fleste borgmestre her i landsdelen. Men ikke i Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Slagelses borgmester Lis Tribler (S) kan ikke slappe af i sommerhuset længe. Hun skal finde de 17,2 millioner kroner, kommunen skal aflevere til andre kommuner.

- Det er selvfølgelig ikke så rart. Vi havde hellere set, at vi havde fået lidt penge i forbindelse med den her udligningsreform. Vi synes, vi har de samme udfordringer som andre sammenlignelige kommuner, og derfor undrer det os lidt, at vi skal betale, siger Lise Tribler

Og borgerne bakker deres borgmester op. De synes, at det både er uretfærdigt, mærkeligt, og at kommunen har nok at se til med dens egne borgere.

Mens der er sure miner i Slagelse, er stemningen en anden i Kalundborg, der får 24,6 millioner kr. De ekstra millioner falder ifølge borgmesteren på et tørt sted.

-  Vi er rigtigt glade for det, siger Martin Damm (V).

Ingen af de to borgmestre ved imidlertid, hvorfor den ene vinder - og den anden taber.

- Der er rigtigt rigtigt mange ting, så jeg kan ikke give en entydig forklaring på, hvorfor vi bonner anderledes ud end sammenlignelige kommuner, siger Lis Tribler

- Det er ekstremt kompliceret, det her udligningssøgsmål. Rapporten fylder 650 sider, tror jeg, og der er ikke ret mange i Danmark, der forstår det, siger Martin Damm.

I Slagelse er det ikke afgjort, hvor der skal skæres med sparekniven.

- Det kan jeg jo ikke sige, fordi det er en politisk forhandling, siger Slagelses borgmester.

 Det vil blive afgjort i løbet af sommerens forhandlinger.


Nyhedsoverblik