Slagelse taber mange penge på kuldsejlet skattesystem

Slagelse Kommune mister mange penge som en konsekvens af IT-problemer i SKAT.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lukningen af det fælles inddrivelsessystem hos Skat, kaldet EFI, koster i øjeblikket Slagelse Kommune et likviditetstab på 1,3 millioner kroner om måneden.

Det skriver Sjællandske.

Hvis det fortsætter vil det koste kommunen 15 millioner kroner på årsbasis, fremgår det af dagsordenen for det næste møde i kommunens økonomiudvalg på mandag.

Rammer betaling af daginstitutioner

Her skal politikerne tage stilling til, om man skal lægge pres på Kommunernes Landsforening og regeringen, så inddrivelsesopgaven vedrørende de kommunale krav kan føres tilbage til kommunerne.

Kommunen er i øjeblikket blandt andet afskåret fra at kunne tilbageholde skyldige daginstitutions-restancer via modregning i udbetaling af Børn- og Ungeydelse. Man frygter, at gælden kan vokse sig så stor, at den til slut helt må afskrives.

Slagelse Kommune har pr. 9. september 58,3 mio. kr. til inddrivelse i Skat.

Vil selv inddrive gæld

Forvaltningen lægger i sagsfremstillingen op til, at manglende betaling af ejendomsskat bør være en kommunal opgave at tvangsinddrive.

Ejendomsskatten har i EFI-systemet været opdelt i mange forskellige små rater, men det har betydet, at det er nemt at miste overblikket, så advokater og ejendomsmæglere er blevet kastebolde mellem Skat og kommune.