Slagelse Sygehus får sin første professor

Det er Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, der får tilknyttet en ny overlæge, som skal styrke forskningen og indføre de nyeste metoder indenfor blandt andet blodprøvesvar.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slagelse Sygehus vil fremover styrke både forskning og svar på blodprøver blandt andet med stedets første professor fra Københavns Universitet. Det bliver Jens Jørgen Christensen, der fra januar bliver tilknyttet Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på sygehuset.

- Vi er i forvejen langt fremme med at indføre de nyeste metoder til at give hurtige svar på blodprøver, men når vi styrker forskningen, kan vi komme endnu længere frem, siger Henrik Friis, der er ledende overlæge på afdelingen. Han forklarer, at man blandt andet kan arbejde på at finde de resistente gener i bakterierne endnu hurtigere, så man hurtigst muligt kan begynde at behandle med den rigtige antibiotika.

Professor Jens Jørgen Christensen skal især arbejde med udvikling og indarbejdelse af nye molekylærbiologiske metoder, herunder forskning i genforskelle mellem bakterier der giver alvorlige infektioner, skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Regionsrådet i Region Sjælland vedtog i foråret en række ny ambitiøse mål for forskningen. Derfor skal der være en forskningsprofessor eller –lektor inden for alle specialer senest i år 2018