Slagelse svigter udsatte børn og unge

Kommunen tænker for meget i økonomi og for lidt i barnets tarv. Sådan siger faglig sekretær i Socialpædagogernes Landsforening Midtsjælland. Han er rystet over, hvor mange henvendelser han får omkring udsatte børn og unge i Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er Slagelse, der skiller sig ud. Der er påfaldende mange flere dårlige historier derfra. Og de er også meget mere voldsomme, de historier vi hører. Det ser ud til at det sejler.

Sådan siger Kim Christian Jensen, der faglig sekretær i Slagelse, han har dagligt kontakt med både plejefamilier og institutionspersonale fra de 11 kommuner, der hører under hans område.

Konkrete historier kan han på grund af tavshedspligt ikke komme med. Men det handler blandt andet om børn, der bliver sendt hjem i armene på de voldelige forældre, de beder om hjælp til at komme væk fra, om børn der ikke går i skole, og om børn der bliver kastet fra det ene tilbud til det andet.

Og det er kun blevet tiltagende værre, det mener Heidi Anita Stentoft, der er pædagog på Børne- og Unge Center i Slagelse kommune.  

- En ordentlig indsats bliver sat i gang alt for sent, man tilbyder noget og prøver noget og så fungerer det ikke, og børnene er meget ældre og har meget flere problemer, når de bliver anbragt, siger hun i dag til TV2 Øst.

 

Dertil kommer at kommunen ifølge Kim Christian Jensen har svært ved at holde styr på, hvor de anbragte og udsatte børn befinder sig

- Der er eksempler på at kommunen ikke ved, hvor nogle børn er henne, de ved ikke hvor børnene er anbragt og så tænker jeg jo - er der tale om flere af den type historier, hvor kommunen ikke ved, hvor børnene er anbragt henne, for det kan vi da frygte meget, og henviser til, at kommunen f.eks. har udbetalt løn til en plejefamilie, hvor det anbragte barn for længst var flyttet på eget værelse.

Borgmester Lis Tribler siger I dag til TV2 Øst, at kritikken er bekymrende, og at hun snarest vil holde et møde med Kim Christian Jensen.