Slagelse stemmer nej til fælles beredskab

Det blev et nej fra Slagelse byråd til at indgå i et fælles beredskab med andre kommuner på vestsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var planen, at seks kommunale beredskaber skulle sammenlægges, men Slagelse Kommune valgte i dag at trække sig fra samarbejdet i sidste øjeblik.

Ærgerlig borgmester

Slagelse Brand og Redning skulle efter planen have indgå i et fælles beredskab med Kalundborg, Holbæk, Sorø og Odsherred og Lejre Kommuner pr. 1. januar 2016, men både Liberal Alliance, Socialdemokratiet og Enhedslisten stemte i dag nej til planerne på et ekstraordinært byrådsmøde i Slagelse, fordi de mener, at det bliver for dyrt.

- Det betyder, at det jeg har kæmpet for det seneste år jo ikke kommer igennem, og det er da ærgerligt. Jeg tænker mest for vores brandvæsens skyld. Det er det ret ærgerligt, siger Stén Knuth (VENSTRE), borgmester i Slagelse Kommune.

Ikke fordele nok

En af dem, der stemte nej, var socialdemokraternes John Dyrby Paulsen. Han og resten af Socialdemokratier er bange for, at Slagelse ikke ville få fordele nok ved at indgå i det fælles beredskab.

- Jeg tror de andre kommuner har nogle andre prioriteter, end vi har. Vi har en brandskole, som vi har gjort meget ud af udvikle de sidste 15 år. Vi har også en anden beredskabskultur hernede, blandt andet fordi vi har Storebæltsberedskabet. Så det er nogle andre ting, vi lægger vægt på i forhold til de andre kommuner, siger John Dyrby Paulsen og fortsætter.

- Vi kan godt være lidt bekymret for, at vi går i hver sin retning og får nogle uoverenstemmelser,  og derfor har vi valgt at stå alene.

Ledere og medarbejdere til det nye fælles beredskab er allerede blevet ansat, og det er planen, at der skal være et fælles beredskabscenter i Svebølle. I Slagelse fortsætter Slagelse Brand og Redning som hidtil.