Slagelse Psykiatrisygehus igen i modvind: Psykisk syge behandlet i rum af glas

Styrelsen for Patientsikkerhed skal undersøge, om behandlingsrum af glas på Slagelse Psykiatrisygehus strider imod patienternes ret til fortrolighed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Problemer med skimmelsvamp og dårligt arbejdsmiljø. Det ellers prisbelønnede Slagelse Psykiatrisygehus har gentagne gange fået kritik – og nu er den gal igen.

Selvom sygehuset har fået flere priser for deres arkitektur med åbne rammer, så er den nu udsat for en stor kritik.

Behandlere og pårørende kritiserer nemlig, at behandlingsrummene på sygehuset har glasvægge, der hverken er lydtætte eller tonede. Dermed er det altså muligt både at se og høre, hvad der foregår i rummet. 

Det skriver psykologernes fagblad Magasinet P.

Og det er et brud på reglerne om patienters fortrolighed og lægernes tavshedspligt, hvis folk på gangen kan høre, hvad der foregår i behandlingsrummet, vurderer juraprofessor Helle Bødker Madsen fra Aarhus Universitet.

- Det svarer jo i princippet til de eksempler, vi har set for nylig, hvor patienter blev konsulteret på gangen på et hospital, og den praksis var i strid med reglerne, siger hun til Magasinet P. 

Arbejder på at afhjælpe problemer

Og de åbne rammer får nu Styrelsen for Patientsikkerhed til at komme på tilsynsbesøg på psykiatrisygehuset, skriver Sjællandske.

Besøget har endnu ikke fundet sted, men i Region Sjælland forsikrer, at de opmærksomme på problemet med de gennemsigtige behandlingsrum. 

- Da byggeriet stod færdig, blev det klart for os, at behandlingsrummene var mere gennemsigtige, end vi havde forestillet os. Det har vi siden arbejdet løbende på at afhjælpe. Men vi tager naturligvis eventuel kritik fra Styrelsen for Patientsikkerhed meget alvorligt, siger Søren Rask Bredkjær, vicedirektør i psykiatrien i regionen, til Sjællandske.

Psykiatrisygehuset i Slagelse åbnede for patienter i oktober 2015.