Slagelse og Nykøbing er bedst til KOL-behandling i Danmark

Både Slagelse Sygehus og Nykøbing Falster Sygehus indtager førstepladsen for at give den bedste KOL-behandling. Det viser en ny rapport.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det går godt for de danske sygehuses behandling af lungesygdommen Kronisk Obstruktiv Lungesygdom, bedre kendt som KOL. Særligt godt går det for Slagelse Sygehus og Nykøbing Falster Sygehus, som nu deler førstepladsen, når det kommer til at give patienterne den bedste behandling. 

Det viser tal fra årsrapporten fra Dansk Register for Kronisk Obstruktiv Lungesygdom. 

Slagelse Sygehus har rykket sig fra en ottende plads i 2015 til nu en første plads ved blandt andet at fokusere på FUD - forventet udskrivningstidspunkt - og at reducere liggetiden. Hver morgen gennemgår de de enkelte forløb og har en tjekliste på ti punkter. 

- Det giver rettig omhu ift. kontakt med hjemmeplejen, så de er klar til at modtage patienten. Fokus på FUD giver optimering af forløb med reduktion af spildtid, siger Torben Vilhelm Stjernebjerg, specialansvarlig overlæge på lungemedicinsk afsnit ved Medicinsk Afdeling på Slagelse Sygehus, til Dagens Medicin. 

 

 

Men det er ikke første gang, overlæge Torben Vilhelm Stjernebjerg føler sig som en vinder. Sidst var da en KOL-patient roste både personalet og fagligheden på afdelingen. 

- Patienten syntes, der var en god stemning og beundrede plejepersonalet, som på trods af travlhed viste omsorg og kvalitet i behandlingen. Jeg kan love dig for, at jeg overleverer den melding til personalet, og jeg tror også, at der stod en kage ude i personalestuen fra patienten, siger Torben Vilhelm Stjernebjerg til Dagens Medicin. 

Sammen med Slagelse Sygehus og Nykøbing Falster Sygehus ligger Horsens Sygehus også på førstepladsen.