Slagelse landets første rollekommune

Slagelse indgår aftale med Dansk Idræts Forbund, som skal sikre idræt i skolen i den nye skolereform.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag indgik Slagelse Kommune landets første partnerskabsaftale med Dansk Idræts Forbund, som skal være med til at løfte den nye skolereforms fokus på 45 minutters daglig idræt og bevægelse i skolen.

 Dermed bliver Slagelse altså landets første rollekommune, som det står i pressemeddelelsen.

-      Vi er meget stolte af, at vi indgår et partnerskab med Danmarks Idrætsforbund, fordi det giver store muligheder i forhold til vores øvrige idrætsindsatser på skole- og fritidsområdet. I Slagelse vil vi gerne være kendt som en aktiv og ambitiøs idrætskommune, der går foran, og det må man sige, vi også gør med dette ambitiøse partnerskab, siger borgmester Stén Knuth (V) i en pressemeddelelse.

Det er blandt andet lokalt samarbejde mellem skoler og foreningsliv, som skal være med til at sikre skolereformens fokus på idrætten. Slagelse Kommune oplyser, at de på nuværende tidspunkt har indgået aftaler med 10 idrætsforeninger, som skal hjælp til med bevægelse i skolen.

-      Partnerskabet mellem Dansk Idræts Forbund og Slagelse Kommune giver idrætsforeningerne en vigtig mulighed i forhold til at synliggøre deres idræt for børn og unge. Vi har på fritidsområdet igennem nogle år arbejdet med partnerskaber med vores idrætsforeninger, og det kan vi fortsætte med og samtidig kvalificere vores indsatser yderligere til glæde for både foreninger, skoler og kommunens børn og unge, siger formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget Troels Christensen (V).