¨

Slagelse: Krigsveteraner får hjælp

Foto: TV ØST

Slagelse Kommune har ansat en veterankoordinator til at hjælpe hjemvendte soldater i deres kommunikation med kommunen.

I mange år er kommunerne blevet kritiseret for ikke at tage sig ordentlig af traumatiserede hjemvendte soldater. Den kritik har nu fået Slagelse Kommune til at ansatte en såkaldt veterankoordinater, skriver P4 Sjælland.

Veterankoordinatorens opgave kommer primært til at bestå i af hjælpe traumatiserede krigsveteraner med at finde rundt mellem de rette skranker og sagsbehandlere i kommunen.

- Jeg er deres mere 'menneskelige link' til kommunen. Jeg er ikke sagsbehandler og kan derfor ikke bestemme noget eller ændre beslutninger. Men jeg kan blødgøre det lidt og hjælpe veteranerne med at finde de rigtige personer inden for kommunen, siger Heidi Anita Stentoft, der bliver kommunens første veterankoordinator.

Og der er i høj grad brug for hjælp, hvis man spørger dem, der har oplevet krigstraumer på egen krop og sjæl.

- At sætte sig ind i regler og forholde sig til de mange instanser i det offentlige system er stort set en umulig opgave. Soldater har lært at forholde sig til det, der sker her og nu. Det kan man ikke bare slukke for, når man kommer tilbage til det civile liv, siger krigsveteran Christian Hansen til P4 Sjælland.

Veterankoordinator-stillingen er en et-årig forsøgsordning.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App