Slagelse Kommune: Serviceniveauet falder ikke

Det kom ud af det blå, da det private hjemmepleje-firma Tammys Hjemmepleje gik konkurs. Kommunen lover, at borgerne kan forvente samme serviceniveau.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mere end 70 borgere i Slagelse Kommune mistede onsdag deres hjemmehjælper. Det skete efter Tammys Hjemmepleje i går måtte dreje nøglen om grundet konkurs. En konkurs ingen havde set komme.

- Jeg ville ønske, vi havde haft mulighed for at forklare os over for borgerne. Det var ikke for at lade dem i stikken og bare forlade skuden. Jeg håber virkelig, at der er nogen derude, der tager god hånd om borgeren nu, siger Tammy Grell, der er indehaver af Tammys Hjemmepleje til TV ØST.

I Slagelse Kommune trådte vikarer fra den kommunale hjemmepleje straks til. De næste par uger vil de tage sig af de ældre. Når der er kommet ro på tingene, så vil borgerne igen få det frie valg, forsikrer kommunen. Dog kan det ikke undgås, at borgerne vil lægge mærke til, at deres private hjemmepleje er stoppet.

- Det får jo den konsekvens, at den hjælper, de er vant til at møde, den møder de ikke længere. Det vil være en ny hjælper, som lige skal have tid til at sætte sig ind i denne her borgers liv og situation. Det er nok den største konsekvens, de vil opleve, siger Sanne Hansen, der er områdeleder i Slagelse Kommune.

Samtidig garanterer hun, at de ældre ikke vil få en ringere service.  

- Vi stiller de samme krav til de kommunale, som vi gør til de private. Der er krav om uddannelse, og så stilles der krav til, at de kender vores service og sætter sig ind i den. Derfor kan jeg garantere, at de vil få samme service, siger Sanne Hansen.

Endnu et plejefirma

Formanden for FOA, Dennis Kristensen, meldte i går ud, at han har stor respekt for måden Slagelse Kommune løste konflikten på. Kommunen stod nemlig straks klar med den kommunale hjemmepleje, der tog over med det samme. Det skriver Sjællandske.

Men det huer også formanden, at endnu et privat hjemmepleje-firma er gået konkurs. På Facebook skriver han:

- Så har endnu et privat plejefirma stillet sig op i den efterhånden endeløse kø af konkurser.

Til Sjællandske siger han:

- Hver eneste konkurs er historien om ældre borgere, der kastes ud i usikkerhed, og ansatte, der får gulvtæppet trukket væk under sig. Det skal stoppes. Vi er nødt til at få nye og klare retningslinjer for den private ældrepleje, siger Dennis Kristensen.

Han mener dog også, at kommunerne selv har en del af skylden.

- Vi er vidner til en trist udvikling, hvor kommunernes iver efter at spare ofte gøder grunden for nogle meget uholdbare konstruktioner. Kommuner bør gøre alt for at mindske risikoen for, at dens borgere pludselig kan stå helt uden hjemmepleje, siger Dennis Kristensen.