¨

Slagelse Kommune må betale dyre lærepenge

00:35

Kommunen kommer sandsynligvis til at betale flere hundrede tusinder for at have rådgivet den selvejende institution, Dalmosehallen, der har tabt voldgiftssag.

Gennem flere år har Dalmosehallen i Dalmose ved Slagelse kørt en sag mod det gulvfirma, der for fem år siden lagde et nyt gulv i hallen. Gulvet buler nemlig, og ifølge hallen er det for, at gulvfirmaet ikke har gjort deres arbejde godt nok.

Det skriver Sjællandske.

- Det har simpelthen været fem års helvede. Og i dag står vi med et gulv, hvor levetiden er halveret, ifølge de træfolk jeg har talt med. Hvilket vil sige, at det nok kun holder en halv snes år endnu, siger halinspektør Niels O. Pedersen til avisen. Han er samtidig medlem af Slagelse Byråd og økonomiudvalget, der har behandlet sagen. Under behandlingen har han dog ikke været tilstede, da han havde erklæret sig inhabil.

Skal dele regning på 385.000 kroner

Uenigheden med gulvfirmaet endte med en voldgiftssag, som endte ud til gulvfirmaets fordel. Og da Slagelse Kommune har været med som rådgiver gennem hele perioden, står de nu med en del af regningen for udgifterne til sagen. En regning, der lyder på 385.000 kroner. Og kommunen indrømmer, at det var en fejl at gå ind i sagen.

- Det bør kommunen ikke være inde over, når der er tale om en selvejende institution. Men nu er det sket, og så må vi tage ansvar og betale for det, siger borgmester Stén Knuth (V).

Hvordan Dalmosehallen og kommunen vil dele regningen for den tabte voldgiftssag er endnu ikke blevet besluttet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App