Slagelse Kommune kræver syg i job

En 58-årig jord- og betonarbejder fra Slagelse faldt i 2004 syv meter ned fra et stillads og smadrede skulderen. Trods to lægers erklæringer om, at han ikke kan arbejde, erklærer kommunens Jobcenter ham for rask - og lukker kassen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Meldingen fra Slagelses jobcenter betyder, at bygningsarbejderen, Uwe Demsat,  ikke kan få sygedagpenge. Derfor risikerer han at gå fra hus og hjem,  skriver Nyhedsbrevet 3F.

Faldet fra stilladset i 2004 tvang nemlig  Uwe Demsat fra jobbet som jord- og betonarbejder. Han fik alvorlige skader i ryg og i skuldre, og de er blevet stadigt værre, og i 2008 sagde både kroppen og to læger helt stop.

Skiftende sagsbehandlere i Jobcenter Slagelse betød, at Uwe Demsat aldrig mødte den person, der meldte ham rask. I dag er den pågældende sagsbehandler stoppet. Men kommunen mener fortsat, at Uwe Demsat skal ud at arbejde.

Ifølge jobcenteret kan han tage job som enten pedel, fabriksarbejder eller sælger.

- Vi har en lovgivning, der siger, at det er en betingelse, at man er uarbejdsdygtig for at modtage sygedagpenge. Det mener vi ikke, at Uwe er. Der er jo mange med dårlig ryg, der passer et arbejde, siger Anna Søgaard, områdeleder i Jobcenter Slagelse til Nyhedsbrevet 3F.

Uwe Demsats fagforening 3F er gået ind i sagen. Det sker i håb om at lave om på kommunens konklusion.

- Jeg mener, at Slagelse Kommune har behandlet Uwe Demsat helt forkert. Vi har derfor anket sagen til beskæftigelsesankenævnet, siger Harald Sæther, faglig sekretær hos 3F Storebælt.