Slagelse Kommune køber DSB-grund

Slagelse Kommune har købt DSB-grund ved stationen i Slagelse. Grunden indgår i det kommende campus-byggeri, som over de kommende år vil tage form i banegårdsområdet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

DSB-grunden har tidligere lagt jord til rangerspor og jernbanesveller. I fremtiden skal området indgå i Campus Slagelse, som er ved at tage form ved stationen i Slagelse. Slagelse Kommune har købt den såkaldte DSB-grund, som ligger op af jernbanesporene mellem Godsbanebygningen og Kalundborgvej ved Slagelse Station, af DSB Ejendomme. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

- Købet giver os mulighed for at fortsætte udviklingen af Campus Slagelse. Med opkøbet har vi sikret os råderet over et centralt område i campusområdet, som vi forventer, skal bruges til de uddannelsesbyggerier, vi planlægger de kommende år, siger borgmester Stén Knuth (V).

Uddannelsesbyggeri på tegnebrættet

DSB har tidligere brugt grunden, men i dag ligger den ubebygget hen uden aktivitet. Forventningen er, at den 11.666 m2 store grund skal ligge jord til blandt andet uddannelsesbyggeri. Planen er også, at det er her den nye, fælles idrætshal, som Lokale- og Anlægsfonden har besluttet at støtte, skal bygges, hvis byrådet beslutter det. Samtidig giver købet også mulighed for at forlænge naturstien Fodsporet videre hen over Kalundborgvej og frem til Sdr. Stationsvej og midtbyen.

- Grunden har i lang tid indgået i vores ønsker for campusområdet, og ved at købe den nu, kan vi planlægge campus uden risiko for at grunden pludselig bliver solgt til anden side, siger Stén Knuth.

Lange udsigter

Prisen for grunden er 10,5 millioner kroner. Den relativt lave pris skyldes, at en undersøgelse af forureningen på grunden viser, at der vil komme ekstraomkostninger til oprensning og ekstra fundering af det kommende byggeri.

Købet faldt endelig på plads inden juleferien, og Slagelse Kommune overtog grunden ved årsskiftet. I første omgang kommer der ikke til at ske noget på grunden. Forventningen er, at nybyggerierne på grunden kan starte i 2018.