¨

Slagelse Kommune i retten om millionstrid

Foto: TV ØST

Onsdag mødes Slagelse Kommune i retten med Halsskov Maritime By, som kommunen mener har brudt sine forpligtelser i en købsaftale om det tidligere færgeleje.

En strid om millioner skal onsdag for retten i Odense, hvor parterner Slagelse Kommune og Halsskov Maritime By mødes. Det skriver Sjællandske.

I 1998 sejlede den sidste færge mellem Knudshoved og Halsskov, inden Storebæltsbroen overtog trafikken. Efterfølgende købte Halsskov maritime By færgelejet med planer om at lave højhuse, kanalby og et sted til husbåde.

Læs også: Slagelse Kommune indgår forlig med Halsskov Maritime By

I 2010 mistede Slagelse Kommune imidlertid tålmodigheden med selskabet, der ikke var nået ret langt med projektet, og mislykkede forhandlinger er nu årsagen til, at parterne mødes i retten.

Strides om millioner

Slagelse Kommune mener, at Halsskov Maritime By har brudt købsaftalen, der blandt andet sagde, at der skulle anlægges og bygges efter henholdsvis 3 og 9 måneder efter overtagelsesdagen 1. marts 2007.

Halsskov Maritime By mener derimod, at Slagelse Kommune og Region Sjælland selv er medvirkende årsag til forsinkelserne ved ikke at leve op til deres forpligtelser i sagen.

Kommunen er nu villig til at tilbagekøbe færgelejet til de 4.850.000 kroner, men Halsskov Maritime By mener omvendt, at de er berettiget til 25.936.690 kroner ud over de knap 5 millioner kroner. Der er sat 4 dage af til retssagen, der forvenets afsluttet 5. december.

Kort før retssagen skulle begynde, meddelte Slagelse Kommune, at parterne har indgået forlig i sagen. Den er dermed afsluttet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App