Slagelse Kommune hæfter ikke for ansats bedrageri

Slagelse Kommune slipper for at dække milliontab til efterladte efter plejehjemsassistents økonomiske bedrag af beboer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slagelse Kommune kan ikke drages økonomisk til ansvar for, at en af kommunens ansatte tilbage i 2012 franarrede en gammel dame 2,2 millioner kroner.

Det afgjorde retten i Næstved tirsdag, da den frifandt kommunen i en erstatningssag, som boet efter den nu afdøde Doris Hillers havde anlagt mod kommunen.

En plejehjemsassistent fik i 2013 en dom på to års fængsel for at have franarret den velhavende og sparsommelige kvinde den store sum penge, som hun ellers havde bestemt skulle gå til tre velgørende organisationer: Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og SOS Børnebyerne.

De efterladte mente, at kommunen burde hæfte for tabet.

Advokat advokat Helge S. Poulsen, der har ført sagen mod kommunen, mente, at kommunen burde erstatte de 2,2 millioner kroner, fordi en arbejdsgiver hæfter for, hvad en ansat begår i tjeneste. Men også fordi, at kommunen burde have grebet ind.

- Efter min opfattelse havde ledelsen fået flere advarsler om tyveri rettet mod den pågældende medarbejder forud for, at de store tyverier gik i gang. Ovenikøbet også tyveri fra Doris Hillers.

- Og det reagerede man ikke på, har advokaten tidligere sagt.

Men i stedet for at modtage erstatning står de efterladte nu tilbage med en regning på 125.000 kroner til dækning af sagens omkostninger.

Doris Hillers døde i 2012, 82 år gammel.

/ritzau