Slagelse Kommune er over bekymringsgrænse - krisestyringstab indkaldt til møde

Slagelse Kommune har nu mere end 20 smittede per 100.000 indbyggere. Nu skal tiltag drøftes på møde onsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slagelse Kommune har ramt den magiske grænse og har nu 21,6 smittede per 100.000 indbyggere. Det svarer til 17 nye tilfælde inden for de sidste syv dage. Det betyder, at kommunen nu vil blive fulgt nøje.

- Vi har indkaldt krisestyringsstaben til et møde i morgen onsdag. Vi skal se på, hvad vi kan gøre, og hvordan vi kan bryde smittekæderne, fortæller borgmester i Slagelse Kommune John Dyrby Paulsen (S).

Slagelse Kommune er den eneste kommune i regionen, der ligger over den såkaldte bekymringsgrænse. Hvis det var et land, ville Udenrigsministeriet fraråde alle ikke-nødvendige rejser, derfor mener borgmesteren også, at der skal handles hurtigt.

- Når det begynder at bevæge sig i den retning, så kan det gå rigtig hurtigt. Vi skal være forberedt, derfor vil vi se, om vi skal tage nogle værktøjer i brug. Det kan være medarbejdere, der skal arbejde hjemmefra eller skoler der sendes hjem og undervises digitalt. Det drøfter vi i morgen, siger John Dyrby Paulsen.

Nul indlagte i Region Sjælland

Stigningen i Slagelse Kommune sker efter opløftende tal for Region Sjælland. Der er i øjeblikket nul indlagte, hvilket der ikke har været den seneste uge.

Antallet af smittede er dog steget de seneste to uger, i forhold til antallet af smittede de foregående to uger. Region Sjælland har indenfor de seneste to uger bekræftet 150 nye tilfælde, mod 86 tilfælde de to uger før.

I alt ligger 28 kommuner over grænsen på 20 smittede per 100.000 indbyggere.