Slagelse Kommune advarer: Falsk hjemmehjælper i området

Slagelse Kommune advarer mod en kvindelig hjemmehjælper, der i visse tilfælde kræver her-og-nu-betaling for sit arbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slagelse Kommune har modtaget henvendelser om en person, der udgiver sig for at være hjemmehjælper og i visse tilfælde kræver her-og-nu-betaling for sit arbejde. Personen er iklædt kittel og bærer et ID-kort. På Slagelse Kommunes facebookside beder de derfor folk i området om at være opmærksomme på problemet.

Personen har tilbudt en borger hjælp til rengøring om aftenen.

Ikke første gang at det sker

Tilbage i august 2015 har Slagelse Kommune oplevet noget næsten identisk, med det de advarer mod i dag, men de mener ikke, at det er den samme person, der er på spil denne gang.

Dengang advarede de ligeledes mod en falsk hjemmehjælper og opfordrede samtidig til, at borgerene skulle være ekstra opmærksomme på, hvem de lukkede indenfor.

Uacceptabelt at der bliver skabt mistillid

- Vi kan og vil ikke acceptere, hvis en person udgiver sig for at være fra vores kommunale hjemmepleje. Det skader forholdet til vores dygtige medarbejdere og skaber utryghed blandt vores medborgere, og derfor ønsker vi naturligvis denne opførsel til ophør, siger centerchef for Sundhed og Omsorg i Slagelse Kommune Marianne Kristensen.

Hvis du – eller en i din omgangskreds – bliver opsøgt af en person, der uretmæssigt udgiver sig for at være hjemmehjælper og for eksempel kræver betaling for hjemmepleje, skal man kontakte politiet ved at ringe 114.

 

Vær opmærksom på følgende: