Slagelse har mistanke om mere håndboldsnyd

Et russisk forsøg på at købe en sejr over Slagelse i 2006 får den danske klub til at tro, at der har været bestikkelse i flere andre kampe.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den større sammenhæng er ved at gå op for Slagelse, efter det i dag kom frem, at to tyske dommere blev tilbudt bestikkelse for at lade russiske Lada Togliatti vinde en hjemmekamp i 2006 mod Slagelse.

- Jeg kan ikke huske, at vi har snakket om lige præcis den kamp - men de afviste jo også bestikkelsen. Sagen sætter nogle tanker i gang hos mig. Jeg vil ikke lægge skjul på, at vi mange gange har haft mistanke om aftalt spil. Men vi har aldrig kunnet bevise noget. Jeg husker engang, hvor vi spillede i Østrig mod Hypo, hvor vi blev fløjtet ud af banen af et par israelske dommere, men jeg ved ikke, hvordan vi skulle bevise det, siger Bjarne Stenbæk, der var daglig leder for Slagelse DT i 2006, hvor Anja Andersen var træner.

- Anja og holdet har brugt den metode, at de skulle være så gode, at de ikke kunne røres af dommerkendelser. Især i Skopje var det vigtigt, at vi var meget bedre end dem, siger Bjarne Stenbæk, der for første gang hører om bestikkelsesforsøget, selv om det internationale håndboldforbund (EHF) har kendt til sagen siden 2006.

- Man bør luge ud i EHF's egne rækker, for der er sygdom i det system. Det handler ikke kun om bestikkelse, for problemet er lige så meget DHF's dommerudvalg, der foretrækker nogle frem for andre dommere.

/ritzau/