Slagelse Byråd siger nej til asylcenter på sygehus

Byrådet i Slagelse har tirsdag afvist Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriets anmodning om at bruge det gamle sygehus i Korsør som asylcenter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver ikke noget asylcenter i det gamle sygehus i Korsør, hvis det står til Slagelse Kommune. Det slår byrådet i dag fast i et brev til Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, hvor de understreger, at asylcentret vil give store lokale udfordringer.

Blandt andet er kommunen bekymret for, at den tætte placering på borgere på plejecenter og demensafsnit vil blive utrygge af 200 asylansøgere som nærmeste naboer. Og så er placering uheldig fordi Korsør i forvejen er udfordret, lyder det.

- Det er en vanskelig balance, for det er en svær situation. Vi skal behandle vores asylsøgere med respekt og værdighed, men vi skal også sørge for, at vores lokalsamfund kan bære den integrationsopgave, et så stort asylcenter medfører, siger borgmester Stén Knuth (V) i en pressemeddelelse.

Asylcenter vil presse Korsør

Det er et flertal i byrådet bestående af Venstre, Socialdemokraterne, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti samt to løsgængere, der har vurderet, at et asylcenter på det gamle sygehus vil blive for stor en udfordring.

- Vi begynder at se nogle positive takter i Korsør. Huspriserne stiger, der er fornyet tillid til at der kan skabes arbejdspladser, og virkelysten blandt byens borgere er stor. Jeg frygter, at cirka 200 nye borgere bliver en alt for stor mundfuld, og at det lange, seje træk som byens borgere har været igennem bliver sat tilbage, og det vil være rigtig ærgerligt, siger Stén Knuth.

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet kan dog placere asylcentret på sygehuset uanset byrådets holdning, og ministeriet kan derfor selv bestemme, om de vil lytte til kommunens bekymring. Flertallet i byrådet har bedt om, at der fortrinsvis placeres familier i centret, og at staten afholder alle udgifter i forbindelse med centret, hvis det skulle blive aktuelt.