Slagelse-advokat dømt for svindel for 115 millioner kroner

Advokaten Susanne Fryland fra Slagelse er mandag blevet idømt fem år og seks måneders fængsel som led i en omfattende svindelsag til mere end 100 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den kendte Slagelse-advokat Susanne Fryland, der tidligere var direktør for RD Huset i Slagelse, er mandag blevet dømt skyldig i en omfattende sag om svindel med penge for film- og tv-rettigheder.

Det oplyser Ritzaus Bureau.

Dommen lyder på mandatsvig af særlig grov karakter og forsøg på skyldnersvig. Der er tale om en ubetinget fængselsstraf til advokaten, som dog på stedet ankede dommen.

Sag sendte FC Vestsjælland til tælling

RD Huset var i Slagelse-området frem til 2015 kendt som en stor igangsætter af aktiviteter.

I 2012 blev Susanne Fryland således udråbt til årets iværksætter, og RD Huset var storsponsor for det ambitiøse fodboldhold FC Vestsjælland. Her varetog de også salget af eksempelvis sponsorater og holdets marketingafdeling.

Da Producentforeningen i 2015 meldte Susanne Fryland til politiet som led i sagen kollapsede RD Huset imidlertid – og med det faldt også fodboldholdet, der i november måned måtte erklære sig konkurs.

Med det pludselige kollaps forsvandt sponsor-arbejdet også, og klubben kunne ikke reddes.

Flere dømt

Med dommen fastslår retten, at Slagelse-advokaten uberettiget havde brugt penge fra klienterne CAB og Filmret, at hun havde forsøgt at skjule værdierne fra et vandprojekt i Grønland og at hun sammen med to andre advokater havde sendt regninger til klienter for arbejde, som hun ikke havde udført.

Ud over Susanne Fryland er også den kendte københavneradvokat Johan Schlüter og advokaten Lars Halgreen blevet idømt henholdsvis fire års fængsel og ni måneders fængsel i sagen. Begge domme blev dog gjort betingede.

Anklager tilfreds

Anklager Malene Stage Christensen udtrykker umiddelbart tilfredshed med dommen.

Til Ritzaus Bureau siger hun, at flerårige fængselsstraffe til to af advokaterne i kompletset netop var det, som hun gik efter.

- Begge advokater, der har svindet med klienternes midler, er fundet skyldige. Jeg er tilfreds med den straf, der er udmålt. De er kendt skyldige, og det er det vigtige, siger anklager Malene Stage Christensen til Ritzau.