¨

Skoler undersøges for PCB-gift

Foto: TV ØST

15 skoler i Slagelse Kommune skal nu undersøges for PCB-gift. Kommunen understreger, at intet er fundet endnu.

En lang række skoler i Slagelse Kommune kan i den kommende tid se frem til at få besøg af konsulenter, som skal undersøge luften i lokalerne.

Kommunen har ansat tre konsulentvirksomheder til at måle luften på skolerne, så man kan få kortlagt omfanget af det gifttige PCB-stof på skolerne.

- Det er vigtigt at understrege, at der ikke er fundet PCB på nogen skoler endnu, siger Flemming Birger Larsen, drifts- og anlægschef, Slagelse Kommune.

Kommunen tager nu hul på undersøgelserne efter at regeringen vedtog en ny handleplan, hvor udbredelsen af PCB i kommunale bygninger og materialer skal kortlægges i en undersøgelse, som afsluttes i 2013.

15 skoler undersøges

Skolerne er blevet kategoriseret ud fra hvor stor risikoen er for at finde det giftige stof.  Risikoen er vurderet ud fra de perioder de aktuelle bygninger er blevet opført, tilbygget eller ombygget.

I første omgang vil man foretage en luftmåling og hvis den viser, at der er PCB vil man efterfølgende finde frem til kilden og lave en handleplan.

-Vi har ikke særlig meget viden eller erfaring på området endnu. Vi har hørt om flere grelle eksempler andre steder. Der skal nok blive fundet nye eksempler, men om det bliver her i kommunen ved vi ikke endnu, siger Flemming Birger Larsen, drift- og anlægschef, Slagelse Kommune.

Han forventer at undersøgelserne fra konsulenterne ligger klar om en måned.

 

Fakta: De 15 skoler

Højrisiko:

Baggesensskolen, Hashøjskolen, Nymarkskolen, Hvilebjergskolen, Eggeslevmagleskole, Stillinge skole, Vestermose skole, Skælskør skole

Stor risiko:

Tårnborgskole, Dalmose skole, Broskolen, Flakkebjergskole, Nørrevangskolen, Vemmelev skole

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App