Skoleleder om skolepulje på 500 millioner kroner: Dårlig idé

Regeringen vil belønne 18 skoler i regionen med 1,3 millioner kroner, hvis fem procent af eleverne får en højere karakter i dansk og matematik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dalmose Skole har sagt ja til regeringens forslag om en skolepulje på i alt 500 millioner kroner. 

53 procent af eleverne fra Dalmose Skole fik under 4 i Dansk til afgangsprøven sidste år, mens tallet lå på 38 procent for aatematik - og det vil regeringen lave om på.

Således er Dalmose Skole en af de 18 skoler i regionen - og en af de 121 skoler på landsplan - med det laveste karaktergennemsnit til afgangsprøven i 2016.

De næste tre år vil Dalmose Skole i Slagelse Kommune modtage et beløb på 1,3 millioner kroner for hvert år eleverne har hævet deres karaktergennemsnit i dansk og matematik med minimum fem procentpoint.

Lokker med penge

Skolelederen, som har været ansat siden august 2016, er dog skepsis overfor ideen.

- Jeg synes lidt, at det er at sige, at jeg er uambitiøs - at jeg ikke gør det bedste, jeg kan som leder. Og hvis bare jeg bliver lokket med en pose penge, så kan jeg meget mere, men jeg kan ikke mere, end jeg gør, og lærerne kan ikke mere, end de gør, fortæller Tina Ellekjær, skoleleder på Dalmose Skole til TV ØST.

Nu valgte du alligevel at sige ja, hvordan kan det være?

- Jeg så det som et lotteri - jeg kalder det lykkelotteriet. Måske er vi heldige, at det kan lade sig gøre, men vi taber ikke noget, fortsætter hun.

Mange ledere

Ifølge skolelederen er en del af forklaringen på 9. klassens afgangsprøve sidste år, at der har været stor udskiftning i ledergruppen. Der har nemlig været otte forskellige skoleledere på 10 år.

Også eleverne fra 8.a. mærker et pres på deres skuldrer i forhold til afgangseksamen næste år.

- Det kan godt være lidt hårdt, fordi man føler, at man skal leve op til nogle krav - men man føler også, at man kan gøre noget for skolen, efter at man er gået ud, siger Nicholai Davidoff fra 8.a på Dalmose Skole.

8.a skal til afgangsprøve næste år, og deres karaktergennemsnit vil blive sammenlignet med karaktergennemsnittet fra afgangsprøven i 2016.