Skolelærer i Slagelse smittet med coronavirus

En lærer i Slagelse er smittet med coronavirus. Yderligere fem lærere og en afdelingsleder er blevet testet og afventer svar.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En lærer fra Søndermarksskolen i Slagelse by er blevet smittet med COVID-19. Det oplyser skoleleder Henrik Hallig til TV2 ØST.

- Vi har en lærer, som møder ind på arbejde onsdag morgen, som hun skal. Hun taler med en afdelingsleder og siger, at hun føler sig sløj, men ikke for syg til at gå på arbejde. Afdelingslederen siger, at hvis hun føler sig bare en smule sløj, skal hun gå hjem med det samme og ringe til egen læge, siger Henrik Hallig.

quote Medarbejderen er påvirket af, at der er kommet så meget opmærksomhed omkring det, men ellers har hun det så fint, man nu kan have det

Henrik Hallig, skoleleder, Søndermarksskolen

Afdelingslederen råder samtidig læreren til at bede om at blive testet. Torsdag formiddag bliver Henrik Hallig ringet op af læreren, som kan fortælle, at hun er testet positiv med COVID-19.

- Umiddelbart efter skriver jeg ud til alle forældre på skolen, forklarer skoleleder Henrik Hallig.

Den kvindelige medarbejder er ifølge skolelederen ved godt mod og helbred. Hun oplevede først symptoner onsdag og har derfor passet sit arbejde, siden skolen åbnede efter påske.

- Medarbejderen er påvirket af, at der er kommet så meget opmærksomhed omkring det, men ellers har hun det så fint, man nu kan have det, når man har coronavirus, fortæller skolelederen.

Fem lærere testet

Ifølge vejledningen fra Sundhedsstyrelsen skal skolen kontakte de elever og lærere, der har været i "nær kontakt" med den smittede, og gøre opmærksom på Sundhedsstyrelsens materiale til nære kontakter. For at være på den sikre side har skolen defineret "nære kontakter" som alle medarbejdere og forældre.

- Derefter har vi lavet en afdækning af, præcis hvilke lærere og elever, medarbejderen har været i kontakt med de sidste dage. Det bruger vi et par timer på i dag, forklarer Henrik Hallig, der i en besked på intranettet Aula kan fortælle forældrene, at læreren har været i kontakt med klasserne 5.c og 3.a.

quote Vi fortsætter naturligvis med at drive skole inden for de rammer, som Sundhedsstyrelsen har givet os

Henrik Hallig, skoleleder, Søndermarksskolen

Henrik Hallig har også været i kontakt med de lærere, der har været i kontakt med den smittede lærer. I alt er fem lærere og en afdelingsleder nu blevet testet, mens et par stykker arbejder på at få en henvisning til at blive testet. Indtil videre er det dog ikke noget, der forstyrrer muligheden for at drive skole.

- Vi fortsætter naturligvis med at drive skole inden for de rammer, som Sundhedsstyrelsen har givet os. Det kan vi fortsat gøre, siger Henrik Hallig.

Henrik Hallig forklarer, at skolen nøje følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer, der skal sikre, at der er den nødvendige afstand mellem eleverne. Derfor har man blandt andet opdelt hvert klasselokale i to, sat to voksne i hver klasse og lavet faste skemaer for håndvask og afspritning. Samtidig er også udearealerne inddelt på en måde, der skal begrænse kontakten mellem eleverne. 

Først når den smittede lærer er helt rask, vil hun vende tilbage til sit arbejde. Skolelederen opfordrer samtidig både lærere og forældre til at holde skarpt øje med symptomer. Hvis man oplever symptomer eller er i tvivl om noget, skal man kontakte egen læge, ligesom skolelederen også gerne svarer på spørgsmål fra bekymrede forældre.

Du kan læse mere om symptomer på COVID-19 her.