¨

Skoleelever hjælper Slagelse Kommune

01:02

Slagelse Kommune har spurgt skoleelever om, hvordan kommunen kan blive et bedre sted.

I dag var elever fra 6. til 9. klasse med til at diskutere Slagelse Kommunes fremtid; hvordan kommer der flere tilflyttere, og hvordan bliver byen mere attraktiv?

Overskriften lød: "Klædt på og parat til fremtiden". Og her her skulle skolebørn fra hele Slagelse Kommune hjælpe blandt andet borgmester Stén Knuth med at komme frem til, hvordan Slagelse bliver en mere attraktiv kommune. Slagelse Kommune vil nemlig gerne have flere tilflyttere.

Og eleverne havde masser af gode idéer.

- Jeg synes, der skal være flere familieaktiviteter, som man også kunne lave for at tiltrække turister, siger Kasper Jespersen fra Skælskør Skole.

En anden siger:

- Vi har snakket om at have udvekslingsprogrammer med andre skoler i udlandet, så vi får en større kulturforståelse og får snakket nogle flere sprog, siger Julie Nørregaard fra Baggenskolen.

Seks forskellige temaer

Temadagen i dag var delt og i seks forskellige emner:

Bosætning – handler om, at vi skal have flere til at bo i Slagelse Kommune. Hvad mener I, kan få flere til at blive boende eller flytte hertil?

Verden omkring os – Slagelse er en lille prik på det store verdenskort. Hvordan tænker I, at vi er en del af omverdenen? og hvordan vi kan samarbejde med andre byer, kommuner og lande?

Oplevelser – handler om at der skal være mange oplevelser i Slagelse Kommune. Hvilke gode oplevelser synes I, der er og hvilke mangler?

Uddannelse – handler om at I skal have en god uddannelse. Hvad mener I der skal til for at I kan blive så dygtige som muligt?

Erhvervsfremme – handler om gode muligheder for lokale virksomheder. Har I ideer til arbejdspladser og steder, hvor der kan tjenes penge?

Byernes rollefordeling – handler om byer og landsbyer i Slagelse Kommune. Er det det samme at bo i Slagelse, Dalmose, Vemmelev eller Sorterup. Hvad synes I, er vigtigt i jeres lokalområde?

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App