¨

Skole satser på symfoniorkester: Alle elever skal spille med

03:03

Flakkebjerg Skole og Slagelse Musikskole har et særligt samarbejde. Hver uge underviser de i fællesskab 75 elever i forskellige instrumenter. Målet er, at samtlige elever skal spille med i orkesteret.

Flakkebjerg Skole og Slagelse Musikskole har succes med et særligt projekt.

Hvordan får man 75 elever fra 2.-5. klasse til at sidde roligt og koncentreret i en hel klokketime?

Svaret har de på Flakkebjerg Skole, der ligger mellem Slagelse og Næstved.

Siden 2015 har skolen og Slagelse Musikskole haft et tæt samarbejde. Et samarbejde, der handler om at stable et symfoniorkester på benene. Målet er, at samtlige elever på skolen skal spille med i orkesteret.

- Det er jo en vanvittig idé, siger de ude i byen.

Sådan lyder det fra Berit Paludan, der er leder af Slagelse Musikskole. Hun tilføjer:

- Der er noget læring i det. Og der er noget opdragelse og kultur i det at spille klassisk musik.

Der sker noget med hjernen

Hver torsdag samles eleverne med lærere fra skolen og musikskolen for at øve. De har spillet flere koncerter sammen – blandt andet i Slagelse Musikhus.

Ud over at blive bedre til musikken kan træningen med instrumenter som violin, tværfløjte og horn også hjælpe eleverne med at blive bedre til andre ting.

- Motorisk bliver de styrket. De får en bedre koncentrationsevne. Rent fagligt er der rigtigt mange forsøg i Danmark og i udlandet, der viser, at der sker noget med hjernen, når man spiller et instrument. Hjernen bliver bedre læringsparat, forklarer Lisbeth Bergstedt, som er skoleleder på Flakkebjerg Skole.

Sidste år besøgte kulturminister Mette Bock Flakkebjerg Skole for at høre mere om symfoniorkesteret. Hun sagde i den forbindelse til Sjællandske, at andre skoler herhjemme kan lære af det musikalske projekt i Flakkebjerg.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App