Skole ramt af politisk motiveret hærværk

Urolighederne i Tyrkiet er nået til Slagelse. Her er Slagelse Privatskole blevet udsat for groft hærværk, som kædes sammen med hændelserne i Tyrkiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slagelse Privatskole har i weekenden været udsat for groft hærværk. ”AKP” og ”RTE” er der blevet skrevet med graffiti flere steder på skolebygningen.

Det skriver Sjællandske.

Regeringspartiet i Tyrkiet forkortes AKP og den tyrkiske præsident har initialerne RTE. Derfor mener skoleleder Karabey Kara, at hærværket kan være politisk motiveret.

- Hærværket er blevet begået dagene efter det mislykkede militærkup i Tyrkiet, så jeg kan ikke lade være med at tænke, at det er en reaktion på de begivenheder, siger skolelederen til Sjællandske.

Politiet undersøger sagen

Den formodning deler politiet, men de understreger, at man det endnu ikke er muligt at fastslå, hvorvidt hærværket er politisk motiveret.

- Vi kigger på sagen som en helt almindelig hærværkssag og hører selvfølgelig gerne fra borgere, der har set eller hørt noget, siger politikommissær Jens Jedig Christensen til Sjællandske.

Slagelse Privatskole blev grundlagt i 2014 og har mange tosprogede elever. Skolelederen undrer sig over, at det hærværket netop er rettet mod deres skole.

- Det er fuldstændig uforståeligt, at det går ud over vores skole, som godt nok har en del elever med tyrkisk baggrund, men som ikke er hverken religiøst eller politisk funderet, siger Karabey Kara til Sjællandske.

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

play
dtu.1

Opsendelse af rumsonder gik som planlagt – landede uden for Stenlille

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Se flere