Skole i Slagelse involveret i sag om underbetaling

VUC i Slagelse er blevet blandet ind i en sag om underbetalte polske håndværkere, hvor 2 firmaer er blevet dømt til at betale 1,8 millioner kroner i bod.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En sag om underbetalte polske håndværkere omfatter nu VUC i Slagelse.

Det skriver Fagbladet 3F.

Bøde til samarbejdspartnere

2 firmaer er blevet dømt til at betale en bod på 1,8 millioner kroner, fordi de har betalt polske håndværkere for lidt i løn.

De arbejdede blandt andet på byggepladsen ved VUC i Slagelse, hvor MT Højgaard var hovedentreprenør på opgaven, og det er firmaets 2 samarbejdspartnere Hefa og dennes tyske underentreprenør Rezart Bau, som får bøden.

Klart brud på aftale

I Slagelse er VUCs forstander Jørgen Kay vred over sagen.

- Det er klart tale om aftalebrud. Jeg er forbløffet og fortørnet over, at man ikke har forholdt sig aktivt til den klausul, vi har haft i kontrakten, siger han med henvisning til, at der specifikt i aftalen var lavet en klausul om, at de ansatte skulle aflønnes efter danske vilkår.

Kendte ikke til underbetalingen

Sofie Karen Lindberg, der er kommunikationschef hos MT Højgaard, siger til fagbladet, at de ikke kendte til underbetalingen, og at de nu vil afbryde samarbejdet med Rezart Bau samt tage en alvorlig snak med Hefa om arbejdsforholdene.

Underbetaling af den polske arbejdskraft er også sket i Stenløse, Kolt, Stautrup, Lyngby, Borup, Brøndby, Tranbjerg og Humlebæk.