¨

Skiftedag på Absalon med pirater i lasten

Foto: TV ØST

En nye besætning på 150 mand afløser kommandørkaptajn Carsten Fjord Larsen og hans besætning i næste uge.

Efter tre måneders piratjagt om bord på krigsskibet Absalon og en af de største fangster nogensinde er kommandørkaptajn Carsten Fjord Larsen og hans besætning ved at pakke ned for at rejse hjem til familien, som de har været skilt fra siden november.

En ny besætning på 150 mand er på vej til Absalon, for at fortsætte piratjagten i endnu tre måneder. Udskiftningen af besætningen foregår i havnen i Seychellerne, hvor skibet befinder sig nu.

At der fortsat er 25 formodede pirater om bord, får ingen konsekvenser for udskiftningen af besætningen, oplyser presseofficer Kenneth Nielsen lader Søværnets Operative Kommando.

- Piraterne om bord får ingen indflydelse på vores planer om at skifte besætning. Det sker som planlagt, siger Kenneth Nielsen.

Udskiftningen har hele tiden været planlagt til at finde sted på tirsdag den 17. januar. Den nuværende besætning kan rejse hjem efter at have taget en af de største fangster nogensinde:

Tilfangetagelsen af 25 formodede pirater og befrielsen af 14 iranske og pakistanske fiskere, som piraterne havde holdt som gidsler på fiskernes eget skib i to måneder. Piraterne brugte fiskeskibet som moderskib til at jagte nye ofre.

Det er ikke alle havne i området, der er begejstrede for at få skibe ind, hvor der er fanger om bord.

- Der er visse havne i regionen, hvor det giver noget knas at sejle ind med fanger om bord. Men vi har ikke haft problemer i havnen i Seychellerne eller havne i Kenya, siger presseofficer Kenneth Nielsen.

Mens de 14 befriede gidsler er sejlet i sikkerhed i deres eget fartøj - de forlod Absalon torsdag efter at de var kommet lidt til hægterne - sidder de 25 pirater nu og venter på, hvad de danske myndigheder beslutter sig for at gøre ved dem.

Den vurdering foregår efter, at Absalon har sendt vidneafhøringer og bevismateriale hjem.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App