Skib lå på tværs i havneløb

Det britiske fragtskib Norrvik endte onsdag eftermiddag på tværs i det snævre havneløb til Korsør Nor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det så dramatisk ud, da det britiske fragtskib M/S Norrvik onsdag ville anløbe Korsør Havn.

På vej ind i Korsør Nor blev skibet nemlig grebet af vinden, og endte med at ligge på tværs i kanalen.

Knasende lyd, da skibet gned mod platform i havnen

Flere borgere fotograferede situationen, og postede billeder af skibet på facebook.

En af fotograferne var Susanne fra Korsør, der var øjenvidne til hændelsen. Hun ønsker i denne sammenhæng ikke at optræde med efternavn.

- Det så voldsomt ud, og det knasede en del, da skibet skrabede mod platformen ude i kanalen – det kunne sagtens overdøve lyden af trafikken og skibets motor, der kørte for fuld kraft, fortæller hun.

Hun fortæller, at situationen til at starte med virkede lidt kaotisk, men at der hurtigt blev tilkaldt ekstra mandskab, så skibet kunne fortøjes.

Ventede i halvanden time

Platformen i kanalen ind til Korsør Nor kaldes til daglig Karl Peter, og er angiveligt fundamentet fra en drejebro fra 1800-tallet. 

M/S Norrvik sejler under britisk flag, og var på vej fra Swinoujscie i Polen til Korsør.

Hændelsen fandt sted omkring klokken 17.00 onsdag eftermiddag, og skibet blev liggende i havneløbet i halvanden time, før det kunne sejle under broen på Tornborgvej og ind i Noret.

Det har onsdag aften ikke været muligt at træffe Korsør Havn for en kommentar, men brovagten fra Slagelse Kommune oplyser til TV ØST, at en kombination af hård vind og angiveligt også et mindre problem med broen har betydet, at skibet ikke kunne komme igennem. Han har dog ikke kendskab til nogen form for dramatik i situationen,  Han oplyser, at skibet blev fortøjet til kajen, indtil det lidt senere kunne sejle ind i noret til sin kajplads.

Marinestaben vil undersøge situationen

Hos Marinestaben hos Forsvarets Operationscenter (det gamle SOK) oplyser vagthavende, at han ikke har kendskab til, at skibet har ramt kajen i havnen - og at den slags uheld i havne normalt heller ikke behøves rapporteret til operationscenteret.

En medarbejder oplyser dog, at de nu vil undersøge situationen. En egentlig kollision kan nemlig udløse kravn om en dykkerundersøgelse, før skibet får lov til at sejle videre.

Et øjenvidne fortæller dog til TV ØST onsdag aften, at alt ånder fred og ro på havnen i Korsør. Der er ikke synlige skader at se på hverken skibet eller havneanlægget, oplyses det.