¨

SKAT kontrollerede biler i Korsør

Foto: TV ØST

To skatteaktioner i Korsør gav over 2,6 millioner kroner i statskassen. Det var især bilister, som havde en forkert opfattelse af "fri bil", der fik bøder.

To lørdage i træk er mere end 250 bilister, lastbilchauffører og andre blevet viftet ind til siden ved Storebæltsbroen i Korsør.

Medarbejdere fra SKAT og politiet fik 2,6 millioner kroner i kassen - og mangler stadig at opgøre 10 sager, som endnu ikke er afsluttet. Det skriver SJællandske.

Forkert brug af firmabiler
- Vi kontrollerede meget bredt, - dyre danske biler, udenlandske biler, gulpladebiler, campere og meget, meget mere, så vi har haft nok at se til, siger aktionsleder, Christina Harlou fra SKAT til Sjællandske.

Der blev registreret seks sager om "fri bil", hvor bilisten ikke har betalt skat af den frie råderet over bilen. Desuden blev en række gul-pladebiler stoppet, fordi de blev brugt privat, og de skal nu beskattes og tilbagebetale moms. Der venter nu førerne en klækkelig bøde.

Autocamper var bygget om
Den største enkeltsag var en autocamper, der var fuldstændig ombygget.

- Vores folk fik sig noget af en overraskelse, da de kontrollerede camperen. Den var fuldstændig ombygget til personbil, og her endte vi med at inddrage camperen, fortæller Christina Harlou.

Det var lørdagens største enkelt-fangst, og afgifter og bøder nåede op på næsten 500.000 kroner.

Sæt jer ind i reglerne
SKAT har de seneste år ført massiv oplysningskampagne om reglerne, så der er ingen kære mor, når folk bliver standset i firma-biler og kører privat.

- Det kan altså godt betale sig at få bragt disse forhold i orden. Især de, som kører rundt i meget dyre biler - de rkan man undre sig over, at det ikke er på plads. For ud over afgifterne kommer så en bøde, som typisk er 50 procent af afgiften, fortæller Christina Harlou.

Hun råder derfor folk til at kontakte SKAT, hvis de er i tvivl.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App