Skælskør Bank leder efter kapitalpartner

Skælskør Bank måtte nedskrive yderligere 80 millioner kroner til i alt 136 millioner i første kvartal på udlån og tilgodehavender. Det er sket efter henstilling fra Fondsrådet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Banken er derfor gået på jagt efter en kapitalpartner, fordi de øgede nedskrivninger bringer kernekapitalprocenten ned på fem procent, hvilket er for lavt, hvis banken skal have del i bankpakke II, hvor der kræves en kernekapital på 6 procent.

Direktør i Skælskør Bank Carsten Roth kalder Fondsrådets afgørelse for paradoksal og i modstrid med regeringens ønske om, at bankerne skal hjælpe virksomhederne med lån.

- Vi er ikke enige i Fondsrådets afgørelse, men vi skal rette os efter den, siger en tydeligt ærgerlig Carsten Roth til RB-Børsen.

De ekstra nedskrivninger er opstået, fordi Fondsrådet kræver større hensættelser på virksomhedslån, end banken finder rimeligt.

- Der er lånt penge til at starte selskaber med. Der bliver snakket så meget om, at vi skal hjælpe selskaberne i gang, men efter den her afgørelse vil jeg da vurdere, at der aldrig er nogen, der vil hjælpe nogen i gang mere, siger Carsten Roth.

Banken er fortsat solvent med en solvensprocent på 10,0 procent, men Carsten Roth mener, at den solvens er for snæver i forhold til bankens individuelle solvensbehov, som han dog ikke vil oplyse hvad er.

/ritzau/