John Sashi Nielsen har i 40 år forsøgt at finde verdens bedste kød.
Det er han lykkes med. To gange.
Det var crazy
Hans virksomhed, JN Meat International, blev både i 2018 og 2019 kåret som leverandør af verdens bedste bøf.
Ud af 330 forskellige steaks verden over løb den danske kødproducent med sejren. Vinderbøffen er en ribeye-steak, der stammer fra finsk kvæg og bliver produceret i Slagelse.
- Det var crazy. Første gang føler man sig heldig. Anden gang ved man, at man har gjort det rigtige. Vi har fundet opskriften, siger John Sashi Nielsen.
40 års jubilæum
Jagten på det perfekte kød begyndte i 1980, da John Sashi Nielsen besluttede sig for at producere og sælge kvalitetskød.
- Da jeg var 15 år, begyndte jeg at arbejde på en opskæringsvirksomhed, men jeg ville mere end det. Jeg ville prøve at finde det bedste kød i verden, så da jeg blev 22 år, blev jeg selvstændig, fortæller han.
Ambitionerne om at finde kød i topkvalitet har fået John Sashi Nielsen på mange udlandsrejser. En nødvendighed, hvis man vil producere det bedste af det bedste.
- Jeg er blevet en kødsommelier. Jeg elsker simpelthen kød, og det er mit liv. Det er det, jeg har brugt alle mine kræfter på de sidste 40 år, siger han.
Går efter tre på stribe
På 40 år har JN Meat International vokset sig til et internationalt anerkendt kødproducent. Virksomheden har i dag 70 ansatte og leverer kød til eksempelvis supermarkeder, restauranter og slagterier.
- Vi har ikke en drøm om at blive de største, men om at blive de bedste, og det arbejder vi på hver dag, siger han.
World Steak Challenge bliver afholdt igen til sommer i Dublin, Irland, og her vil JN Meat igen være repræsenteret.
- Vi stiller op igen, og vi håber, at vi kan vinde igen. Det er vores mål. Vi har lige krydset en Archer-race, som vi vandt med sidste år, med en Wagyu-race, så vi forventer, det bliver det nye hit, siger John Sashi Nielsen.