Sjællænderne bruger flest penge (Video)

Borgerne i Region Sjælland er landets flittigste forbrugere. Biler, brændstof og rejser er de største pengeslugere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sjællænderne kan nu prale med at være den befolkningsgruppe, der har det største privatforbrug. Det viser helt nye tal fra Danmarks Statistik. En gennemsnitlig husstand i Region Sjælland har et årligt forbrug på 332.000 kroner. Det er 13.000 kroner mere end borgerne i Region Hovedstaden, som ligger på en andenplads.

[video:flv:100323_privatforbrug.flv]

- Det er der en helt simpel forklaring på. For at kunne bruge penge må man også tjene penge. Og indkomstniveauet i Region Sjælland er højere end i resten af landet, forklarer forbrugerøkonom i Nordea, Ann Lehmann Erichsen.

De tre største poster på Sjællændernes budgetter, er biler, brændstof og rejser. Sjællænderne bruger årligt knap 26.000 kroner på de firehjulede transportmidler.

- Det er bestemt en nyhed, som vi er meget glade for. Jeg var ikke klar over, at sjællænderne bruger flere penge på biler end jyderne. Men det er da dejligt, nu hvor vi ligger på Sjælland, siger Brian Madsen, indehaver af Peugeut Slagelse.

Et stenkast derfra ligger rejsebureauet Tiffany Rejser. Selv på en søndag er der gang i telefonerne, og direktøren kan godt mærke at især sjællænderne vil syd på:

- Vi oplever en stor stigning i antallet af kunder generelt, men vi har især fået flere kunder fra Vestsjælland, fortæller Sabrina Gunvald, direktør i Tiffany Rejser.

Sjællænderne bruger i gennemsnit 8.000 kroner på rejser om året. Det er 1.000 kroner mere end københavnerne, der ligger på en andenplads.

- Når sjællænderne er den befolkningsgruppe, der bruger flest penge på rejser, så hænger det sammen med, at de har et andet feriemønster, end dem der bor i Nordjylland for eksempel. Sjællænderne rejser oftere sydpå, forklarer Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea.

Selvom de nye tal fra Danmarks Statistik bygger på undersøgelser fra 2006 til 2008 så er forbrugerøkonomen sikker på at billedet stadig ser sådan ud i dag, og at sjællænderne også fortsat vil have forbrugerføretrøjen på.

I følge tallene fra Danmarks Statistik er det nordjyderne, der er de mest tilbageholdende forbrugere.

Du kan se hele statstikken her:

http://www.dst.dk/upload/forbrug-tabel.pdf